ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ СОЦІАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА СУЧАСНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Автор

, кандидат економічних наук, доцент, Харків, Отакара Яроша, 8

В рубрицi

Економічна теорія;

Signed print

24.05.2013

Issues number

2013 - № 3 (14)

Page

58-67

Type of articles

Наукова стаття

Code UDK

316.473 : 378.1

ISSN print

2218-8010

Abstract

Уточнено сутність поняття «соціальне середовище» та його особливості на макро- і мікрорівнях. Виділено чинники соціального середовища підприємства, що визначають якість трудового життя персоналу. Відмічено властивості сучасної моделі соціального середовища організації, що відповідає потребам та інтересам працівників і тим самим сприяє соціально-економічному розвитку підприємства. Висунуто вимоги до соціальної інформації та джерел її отримання. Запропоновано базовий варіант технічного
та програмного забезпечення середнього підприємства.

Keywords

Соціальне середовище підприємства, соціальна конкуренція, потреби та інтереси працівників, інформація, властивості інформації, джерела інформації, об’єктивні і суб’єктивні показники, шкала оцінювання, базові критерії, базовий варіант технічного та програмного забезпечення.

Рецензент

Зовнішній рецензент

Article in PDF

3 58-67

Bibliography

1. Благоразумова О. В. Модификация социальной среды и ее воздействие на приращение трудового потенциала / О. В. Благоразумова // Проблемы развития внешнеэкономических связей и привлечения иностранных инвестиций: региональный аспект. : сб. науч. трудов; Донец. нац. ун-т. — Донецк : ДонНУ, 2011. — Ч. I. — С. 26-32.
2. Социальная среда организация [Электронный ресурс]. — Режим доступа: http://ru.wikipedia.org/w/ index.php?title.
3. Толкач А. Дороже денег : діалог / А. Толкач, В. Коваленко // Инвестгазета. — 2013. — № 50. — С. 42-44.
4. Практичні аспекти функціонування підприємств міського господарства / за ред. Кайлюка С. М. — Х. : Точка, 2012. — 244 с.
5. Іляш О. І. Економіка праці та соціально-трудові відносини : навч. посіб. / О. І. Іляш, О. С. Гринкевич. — К. : Знання, 2010. — 476 с.

Code DOI

Цей запис також доступний на: Англійська, Російська

08.04.2013