ОСНОВИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ М’ЯСО-МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ

Автор

, аспірант, Харків, Пушкінська, 77

В рубрицi

Право;

Signed print

13.06.2011

Issues number

2011 - № 3 (6)

Page

225-234

Type of articles

Наукова стаття

Code UDK

346.54:061.1ЄС:637.1+637.52

ISSN print

2218-8010

Abstract

У рамках законодавства ЄС діють ефективні нормативно-правові акти, які забезпечують регулювання відносин на ринку м’ясо-молочної продукції. Їх аналіз є необхідним у світлі прагнення України інтегруватися до ЄС та адаптації вітчизняного законодавства у цій сфері до законодавства ЄС, що у подальшому має усунути перешкоди процесам інтеграції.

Keywords

Європейський Союз, ринок м’ясо-молочної продукції, інтеграція, адаптація, законодавство.

Рецензент

Зовнішній рецензент

Article in PDF

3 225-234

Bibliography

1. Струніна В. О. Агропромисловий комплекс України на шляху інтеграції до ЄС / В. О. Струніна // Державне управління в умовах інтеграції України в Європейський Союз : матер. наук.-практ. конф. / за заг ред. В. І. Лугового, В. М. Князєва. — К. : Вид-во УАДУ, 2002. — 360 с.
2. Про основні напрями зовнішньої політики України : Постанова Верховної Ради України від 2 липня 1993 р. № 3360-ХП // Відом. Верхов. Ради України. — 1993. — № 37. — Ст. 379.
3. Аграрний тиждень. — № 28 (30.07–05.08.2007) [Електронний ресурс]. — Режим доступу : http://vet.gov.ua/data/news/news_180.doc
4. Правове регулювання безпеки харчування в Європейському союзі та в Україні / за ред. М. І. Іншина. — К. : Центр учеб. літ., 2007. — 304 c.
5. Михальські Т. Управління якістю у харчовій промисловості із врахуванням Європейського харчового кодексу і міжнародно визнаних стандартів : довідник / Т. Михальські, Л. Франк, А. Досін. — Львів : ПАІС, 2006. — 336 с.
6. Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety // Official Journal L 031, 01/02/2002 P. 0001 — 0024.
7. Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs // Offiсial Journal L 139, 30/04/2004. — P. 0001 — 0054.
8. Regulation (EC) No 853/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specifi c hygiene rules for food of animal origin // Official Journal L 139, 30/04/2004. — P. 0055 — 0205.
9. Гончаренко І. В. Міжнародні вимоги до стандартизації методів дослідження санітарної якості товарного молока / І. В. Гончаренко // Молочное дело. — 2008. — № 7.
10. Regulation (EC) No 854/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 laying down specifi c rules for the organisation of offi cial controls on products of animal origin intended for human consumption // Official Journal L 139, 30/04/2004 P. 0206 — 0320.

Code DOI

Цей запис також доступний на: Англійська, Російська

06.04.2011